top of page

Leven in balans

Bijgewerkt op: 18 mei 2021

In dit blog treft u een verhaal over de balans die noodzakelijk is om goed en gezond te functioneren. Het is een uitnodiging om samen in gesprek te gaan over dit onderwerp dat vaak wat wordt verwaarloosd. Laten we onze gedachten uitwisselen.


Evenwicht of balans is een situatie waarin zonder verstoring geen verandering zal plaatsvinden.

Vroeger speelde ik met mijn zus het spel toren van Pisa. De toren kon omvallen als je een poppetje op de verkeerde plek had geplaatst. Ik vond het helemaal geweldig en deed er alles aan om de toren

in balans te houden. Toch gebeurde het vaak dat hij omviel omdat er te veel poppetjes aaneen kant werden toegevoegd. Een toren hoort stevig te staan. De zwaartekracht – samen met een goede fundering en de juiste elementen – zorgt ervoor dat hij niet omvalt. Als er een schakel (poppetje) ontbreekt of te veel aanwezig is komt er te veel druk op ons leven en raken wij uit het lood.Wij kunnen ons lichamelijk systeem daarmee vergelijken.

Ook ons lichaam heeft balans nodig en dezelfde belangrijke fundamenten om stevig te blijven staan. Het is de fundering waarop wij ons leven bouwen en voor stevigheid zorgen.

Balans is een heel belangrijk fundament want het gaat om de juiste verhoudingen die ons lichaam nodig heeft.

Een gezonde leefstijl bestaat uit gezonde voeding, dagelijkse lichaamsbeweging, voorkomen chronische stress, kwaliteit slaap, verbinding tussen mensen, geestelijk groei en ontwikkeling.

Voor de kwaliteit van onze gezondheid is de Banting Leefstijl - met koolhydraatarme voeding en gezonde vetten in de juiste verhouding - een heel belangrijk element.

We zorgen dat ons lichaam goed

blijft werken. Daarom heeft het de juiste voe-dingsstoffen nodig, die bestaan uit macronutri-ënten en micronutriënten die draagkracht voor ons leven zijn. Macronutriënten zijn eiwitten, vetten en koolhydraten. Micronutriënten zijn ook vitamines, mineralen, antioxidanten en tal-loze andere bioactieve stoffen.

De Banting-leefstijl zorgt voor een complete balans van deze stoffen in je lichaam. Via deze voedingswijze raakt je lichaam niet uit het evenwicht en blijft stevig staan.



63 weergaven4 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page